8 Ocak 2011 Cumartesi

An Gelir

Sadece kendine kız bu hayatta… Olanların sebebi başka ne olabilir ki. İzin vermediğin sürece sokulamaz kimse o aslında sadece tekken mükemmel giden hayatına. Yalnızlığın büyüsünü bozduğun an mahkûmsun sorulara, sorgulanmalara; alışmak zorundasın karşındakinin her türlü huylarına. Kim bilir beklide ayak uydurmak zorundasın, onun gibi olmaya, çabalamalısın hiç olmazsa. Yapmam ben öyle deme yaparsın; elin mahkûm dedim ya... Soktuysan birini hayatının tam ortasına; aldıysan bir kaptan daha rotasını senin de bildiğin gemine yapmam demek geçmişte kalmış masum ama asla gerçekleşmeyecek bir istektir sadece.
Aşk mı? Bu işte tamamı. Mutlu olursun ama ta en başında, gözün görmez çoğu zaman hiçbir şeyi; tek o olsun istersin; ama daha ilk adımlarda, gülersin hep aynaya baktığında. Yolda giderken bile sebebini bilmediğin bir tebessüm yerleşir yüzüne, yemek bile yemeyi unutursun bazen; aklın ondadır ya hani ama dedim ya işte hepsi yolun en başında. Bu yol uzundur hep kıymet bilene; ya da uzun gelir öyle olmasa da gerçekten sevene. Uçakla gidersin aşka, mutluluğa, neşeye, sevince… Ama otobüsle bile dönemezsin sonunda. Yol biter. Evet, bu yol hep bir yerde biter. En ilginci de geriye dönüş yolu yoktur. Geldiğin her yeni yerde, attığın her yeni adımda geriye dönüp bakamazsın. Geldiğin an bitmiştir aslında. Dönemezsin! Bu yüzden kalır pişmanlıklar, yaşanmayan mutluluklar, bu yüzden akar gözlerden yaşlar. Anı yaşarsın, olur ve biter.
“An” evet aşk dediğimiz sadece andan ibarettir. Toplasan o anları en sonda sana aşk falan kalmaz. Aşk kimseye kalmaz ki aslında. Yaşarsın biter, bir daha yaşarsın sonra yine biter. Belki aynı aşkı farklı anlarda yaşarsın, belki de farklı aşkları farklı anlarda ama hepsi aynı; o bir gün elbet biter.
Tek bir sonuç var aslında söylenebilecek; tüm bunlara rağmen aşk gerçeğin ta kendisidir ya da öyle hissettirir. Ama şu da bir gerçek ki “An” ı yaşayacaksın. Bir daha olmayacak gibi tekrar gelmeyecek gibi yaşayıp mutlu olacaksın. Emin ol gelmeyecektir. Biter mi? Bitse yenisi bulur mu beni? Demeyeceksin. Demekle olmuyor; aşk ne zaman canı isterse o zaman seni buluyor, yolunda giden gemine bir kaptan daha almak gibi kimi zaman huzur verici, kimi zaman çeldirici…
An geliyor ve aşk seni buluyor, yine bir an geliyor ve aşk yok oluyor.

 
 
TUÇE AYGÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder